PRAVNO OBVESTILO

S spletno stran pannart.com upravlja:

Kulturno turistično mladinsko društvo Europa – Europa Müvelödési Turisztikai Ifúsági Egyesület

Dobrovnik 107, DOBROVNIK – DOBRONAK, 9223 Dobrovnik – Dobronak

davčna št.: 26334089

matična št.: 4031059000

POLITIKA PIŠKOTKOV

Piškotki

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na računalnike uporabnikov in omogočajo prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete našo stran, običajno vsebujejo:

  • ime piškotka in strežnika, s katerega je bil poslan piškotek,
  • življenjsko dobo piškotka,
  • vrednost (edinstveno številko).

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši strani. Z nadaljno uporabo te spletne strani, se strinjate z našo politiko piškotkov.

Ker si prizadevamo, da bi vam zagotovili uporabne vsebine, naša spletna stran optimalno deluje, če so piškotki omogočeni.

Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so sejni piškotki, ki trajajo le toliko časa, dokler uporabnik ne zapre brskalnika. Nekateri piškotki pa so trajni, in ostanejo shranjeni na uporabnikovem računalniku dalj časa.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo:

Sejni piškotki
Ti piškotki so nujno potrebni za delovanje določenih strani na spletnem mestu, kot so npr. obrazci za Naročilo izdelkov. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo (npr. naročilo izdelka).

Piškotki za namen analiziranja prometa – Google analytics (_utma, _utmb, _utmc, _utmv, _utmz, …)
Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki)
Ko uporabnik obišče spletno stran, se splošni, neosebni podatki (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na mesto, uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na strani, obiskane strani) avtomatično beležijo. Te informacije uporabljamo za spremljanje obiskanosti strani in vsebin, ter za izboljševanje le teh. Vaši podatki niso predmet nadaljne obravnave in niso posredovani tretji osebi.

Spletno vedenjsko oglaševanje

Ti piškotki dinamično prikazujejo naše oglase na drugih izbranih spletnih mestih..
Na spletnem mestu uporabljamo piškotke za namen prikazovanja ciljanih oglasov na drugih spletnih straneh. Ti piškotki zagotavljajo prikaz oglasov, ki ustrezajo vašim interesom. Piškotki zabeležijo vaš obisk spletne strani in to informacijo delijo z drugimi organizacijami, npr. oglaševalci.

Piškotki, ki omogočajo prevajanje multi-medijskih vsebin

Ti piškotki so potrebni zato, da se predvaja video na spletnem mestu (t. i. Flash cookies). Na spletnem mestu včasih prikazujemo videoposnetke ali galerijo slik s predvajalnikom Adobe Flash Player.

Prav tako lahko uveljavljate svojo pravico, da nasprotujete uporabi ali obdelavi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, tako da:

  • kliknete povezavo za odjavo, ki je na dnu vsakega našega tržnega e-poštnega sporočila, in sledite navodilom, ki se pojavijo v brskalniku po kliku na to povezavo ali
  • pošljete e-poštno sporočilo na ,v katerem zahtevate, da vam prenehamo pošiljati tržna sporočila. Pri tem morate navesti tip sporočil, od katerih se želite odjaviti.

Vsakič, ko nasprotujete neposrednemu trženju z drugačno komunikacijsko metodo kot pri tržnih sporočilih, ki ste jih prejeli od nas, nam morate posredovati vaše ime in zadostne podatke, da vas lahko prepoznamo v zvezi s sporočili, ki ste jih prejeli.

Naša uporaba avtomatiziranega odločanja, vključno s profiliranjem

Na podlagi osebnih podatkov, ki jih pridobimo od vas, se v določenih primerih izvaja avtomatizirano odločanje (vključno s profiliranjem).

Spreminjanje nastavitev piškotkov

Nastavitve glede piškotkov lahko nadzirate in kadarkoli sami spreminjate. Spletna stran bo najbolj optimalno delovala, če so piškotki omogočeni. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate s pomočjo izbranih nastavitev spletnega brskalnika. Vsak brskalnik je drugačen, zato si navodila za spreminjanje nastavitev za piškotke v meniju s pomočjo za vaš brskalnik, ki ga uporabljate.

Nujni oz. zahtevani piškotki,potrebni za pravilno delovanje spletne strani pannart.com. In tako naredijo  spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

  • Ni mogoče izključiti (za te piškotke ne potrebujemo vaše privolitve)

Piškotki za namestitve pomagajo spletni strani, da si ta zapomni informacije, ki spremenijo, na kakšen način se spletna stran obnaša ali izgleda, kot vaš priljubljeni jezik ali regijo, v kateri ste

Analitični oz. za statiko piškotki, s katerimi anonimno merimo obiskanost spletne strani in zbiramo podatke o uporabi spletne strani, da lahko na podlagi ugotovitev stalno izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Tako pomagajo upravitelju spletne strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

Oglaševalski oz. trženje piškotki, in piškotki za ponovno ciljanje, s katerimi se vam lahko na naši spletni strani in / ali zunanjih spletnih straneh prikazujejo vsebine oglasov, prilagojene vašemu zanimanju se lahko onemogočijo na načine, ki se opišejo v sledečem razdelku. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega kupca in zato več vredni za založnike in oglaševalce tujih strani.

Onemogočenje spletnih piškotkov

Nekatere ali vse piškotke, ki jih uporabljamo na naših spletnih straneh, lahko zavrnete s spreminjanjem nastavitev brskalnika, vendar lahko to zmanjša vašo zmožnost uporabe naših spletnih strani ter nekaterih ali vseh funkcij.

Začasen izklop nalaganja / shranjevanja spletnih piškotkov lahko dosežete z uporabo »zasebnega okna« (Incognito) v svojem brskalniku. Zasebno brskanje vam namreč omogoča, da lahko splet obiskujete, ne da bi spletni brskalnik pri tem shranjeval kakršnekoli informacije o straneh, ki ste jih obiskali.

Trajen izklop spletnih piškotkov (do naslednjega obiska oz. ponovnega vklopa le-teh) lahko nadzirate in spremljate v svojem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:

Pozor! Morate se zavedati, da s trajnim izklopom / izbrisom piškotkov izgubite možnost ohranitve vaših osebnih nastavitev, statusa prijave, podatke o opravljenih spletnih nakupih in še mnogo več, ter da strani ne bodo delovale pravilno oziroma boste prikrajšani za dodatne možnosti. Spletna mesta se bodo za nameček nalagala malce počasneje, saj se bodo morale slike in vsi deli vsebine vsakič naložiti od začetka.

Google Universal Analytics

Ta spletna stran uporablja storitev Google Universal Analytics za namene analize obiskanosti spletnih strani. Upravlja ga Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA.

Google Analytics uporablja tako imenovane »piškotke«. Podatki, ki jih piškotek pridobi o vaši uporabi te spletne strani, se običajno prenašajo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo.

Google Universal Analytics piškotke lahko onemogočite na naslednji spletni povezavi https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Če se odločite, da ne sprejmete nekaterih piškotkov, ne boste mogli uporabljati določenih funkcij na naši spletni strani. Če se odločite, da ne želite prejemati personaliziranih oglasov, to pomeni, da boste sicer lahko deležni oglasov na medmrežju, vendar ti oglasi ne bodo prilagojeni vašim željam in vzorcem brskanja.

Google je glede mednarodnih prenosov podatkov registran za Ščit zasebnosti EU-ZDA in s tem zavezan spoštovati EU pravila glede varstva osebnih podatkov.

Več o Googlovih pravilih zasebnosti si lahko preberete na https://policies.google.com/privacy?hl=sl.

Piškotki storitve Google Universal Analytics so shranjeni na podlagi člena 6 (1) (a) GDPR.

YouTube

Naša spletna stran uporablja vtičnike iz YouTuba, ki jih upravlja Google. Upravljavec strani je You Tube LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, ZDA. Če obiščete našo spletno stran, ki vsebuje vtičnik za YouTube, je vzpostavljena povezava z YouTubovimi strežniki. YouTube je s tem obveščen o naši spletni strani, ki ste jo obiskali.

Če ste prijavljeni v račun za YouTube, vam YouTube omogoča, da svoje vedenje brskanja povežete neposredno z osebnim profilom. To lahko preprečite tako, da se odjavite iz svojega YouTube računa.

YouTube nam omogoča, da naša spletna stran vsebuje video nasvete in vodiče izdelkov. To je zakoniti interes v skladu s čl. 6 (1) (f) Splošne Uredbe o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju: GDPR).

Dodatne informacije o ravnanju z uporabniškimi podatki so na voljo v izjavi o zaščiti podatkov v YouTubu: Izjava o zaščiti podatkov.

Facebook pixel

Naša spletna stran uporablja tako imenovano kodo Facebook Pixel podjetja Facebook Inc., 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA, http://www.facebook.com (“Facebook”). Facebook Pixel je del kode, vključene na naši spletni strani. To orodje nam omogoča, da sledimo aktivnostim uporabnikov na naši spletni strani, ter jim posledično prikazujemo personalizirana oglasna sporočila na družbenem omrežju Facebook. V ta namen bo Facebook Pixel neposredno ustvaril povezavo s Facebook strežniki. V tem primeru bo Facebook strežnik obveščen o tem, da ste obiskali našo spletno stran, in Facebook bo to informacijo dodal k vašemu osebnemu profilu na njihovi spletni strani. Več informacij o zbiranju in uporabi vaših osebnih podatkov na Facebook spletni strani, tudi o vaših pravicah in možnostih, lahko najdete tukaj: https://sl-si.facebook.com/about/privacy.

Facebook Pixel nam omogoča tudi ustvarjanje tako imenovanega navideznega občinstva z namenom oglaševanja uporabnikom s podobnimi lastnostmi na družbenem omrežju Facebook. Facebook bo na vaš računalnik v ta namen shranil piškotek. Kliknite tukaj, če želite preklicati svojo privolitev: https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/.

Facebook piškotki so shranjeni na podlagi člena 6 (1) (a) GDPR.

Pravice posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki

Opozarjamo vas na pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih lahko uveljavljate tako, da pošljete e-poštno sporočilo na . Te vam omogočajo, da:

  • zahtevate dostop do vaših osebnih podatkov in informacij v zvezi z našo uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov,
  • zahtevate popravek ali brisanje vaših osebnih podatkov,
  • zahtevate, da omejimo uporabo vaših osebnih podatkov,
  • zahtevate vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali (zagotovili vam jih bomo v strukturirani in strojno berljivi obliki, npr. v preglednici Excel), in imate pravico, da te osebne podatke prenesete drugemu upravljavcu osebnih podatkov,
  • ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov za določene namene (za več informacij glejte spodnji razdelek z naslovom “Vaša pravica do ugovora za obdelavo vaših osebnih podatkov za določene namene”),
  • umaknete privolitev k naši uporabi vaših osebnih podatkov, pri čemer se zanašamo na vašo privolitev. Če jo umaknete, to ne bo vplivalo na zakonitost naše uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov na podlagi vaše privolitve pred dnem, ko jo boste umaknili.

Imate tudi pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu. V Republiki Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec, katerega kontaktni podatki so na voljo tukaj: Informacijski pooblaščenec.

Za dodatne informacije o vaših pravicah v zvezi z vašimi osebnimi podatki, vključno z določenimi omejitvami, ki veljajo za nekatere od teh pravic, poglejte člene 12 do 23 GDPR, ki so na voljo tukaj: UREDBA (EU) 2016/679 EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA.